Direkt zur Hauptnavigation springen Direkt zum Inhalt springen Zur Unternavigation springen

Mycí park Premium

společnosti Car Cosmetic by Sascha Grobe

Optimalizace obchodních procesů: Úspěchy společnosti CHRIST

V mycím parku společnosti Car Cosmetic ve městě Roth (spolková země Porýní-Falc) se díky mycí technice značky Christ stává čištění vozidel zážitkem – samozřejmě bez jakýchkoli omezení, pokud jde o výsledek.

„Ve společnosti Car Cosmetic nabízíme přípravu vozidel vyšší třídy, a nároky na prémiovou kvalitu máme přirozeně také u mycího parku. Proto jsme se rozhodli pro značku Christ: Zákazníci si z portálové mycí linky VEGA odnášejí dokonalý výsledek čištění, a jsou proto ochotní zaplatit za mytí víc. Totéž platí pro čtyři samoobslužné mycí boxy a samoobslužná místa s vysavači. A rozkřiklo se to i po okolí. Dnes nás navštěvují řidiči z okruhu 20 kilometrů.“

Sascha Grobe, jednatel společnosti Car Cosmetic

Sascha Grobe miluje automobily. Již v roce 2008 vybudoval tento automechanik kromě své práce v nezávislé dílně jako vedlejší činnost přípravu vozidel se značkou Car Cosmetic. „Na začátku všichni říkali: ‚Tenhle automechanik teď ještě navíc čistí auta.‘ Součástí přípravy vozidel je ale samozřejmě mnohem víc než pouhé vyčištění vozidla. Obchody běžely tak dobře, že se od roku 2010 soustředím výhradně na své podnikání,“ vypráví 46letý podnikatel, který se stal v roce 2017 mistrem Německa v leštění automobilů a jehož zaměstnanec Stoyan Krastev o dva roky později tento titul obhájil.

Se zvyšujícím se množstvím zakázek již pronajatá hala vedle dílny jeho bývalého zaměstnavatele brzy nestačila, a proto si Sascha Grobe koupil v roce 2018 o pár stovek metrů dál v průmyslovém parku Roth, 50 kilometrů jižně od města Koblenz pozemek o velikosti zhruba 3 000 m2. Kromě dílny na přípravu vozidel, detailling, leštění, výměnu skel a opravy veteránů byl na pozemku ještě dostatek místa na mycí park. A když někdo nabízí prémiovou přípravu vozidel, nehodlá samozřejmě dělat žádné kompromisy ani u myčky. „Standardních mycích parků je už dostatek – a řidič to pak bohužel často vidí i na výsledku,“ říká Sascha Grobe a doplňuje: „Chtěl jsem připravit takovou profesionální nabídku, ve které by zákazník získal kvalitní umytí a spokojeně by pokračoval v jízdě.“

Při hledání správného partnera pro mycí techniku uspěl pan Grobe u společnosti Christ. Mezi portálovými myčkami si podnikatel vybral nový model VEGA, který je s výškou 2,80 m vhodný i pro dodávky. „Technika v kombinaci s výrazným světelným konceptem a blýskavým vzhledem mě nadchly hned na první pohled. U zákazníků nastává psychologický efekt, protože mají pocit, že toto zařízení umyje jejich auto ještě lépe než jiná zařízení,“ vysvětluje Sascha Grobe své rozhodnutí. Typickým designovým znakem zařízení VEGA je LED osvětlení uvnitř krytu s názvem BLADE. Ukazatel s běžícím písmem navíc zákazníka informuje, v jakém mycím kroku se program právě nachází, a zlepšuje tak jeho orientaci.

Kromě vizuálních efektů přináší nejnovější technika ten správný výsledek mytí: Boční kartáče s kloubem se pomocí speciální senzoriky přizpůsobí obrysu vozidla, a mytí tak probíhá pod správným tlakem. Sušení střechy pracuje na čtyři místo běžných tří kilowatt, a je tak zárukou nejlepšího vysušení na trhu. Vývojáři chtěli současně udržet co nejnižší emise hluku. Optimální vyčištění ráfků zajišťuje zařízení 4-D-Wheel Master s větším kartáčem na mytí kol a novou strukturou osazení. V případě velmi silného znečištění je před portálovou mycí linkou k dispozici předmývací zařízení PREJET. Vedení vysokotlaké hadice přes systém vzpěr ORBIT zákazníkům usnadňuje přístup k vozidlu se stříkací tryskou, a to ze všech stran.

Kdo má více času a myje si své vozidlo rád sám, může si vybrat jeden ze samoobslužných mycích boxů se zařízením Christ BUBBLE-GUN. Systém barev provádí zákazníka jednotlivými kroky programu, takže v každém okamžiku čištění ví, která ze tří pěnových pistolí je právě na řadě. Dva metry vysoká galerie, v regionu zcela jedinečná, umožňuje zákazníkům bezproblémové mytí přívěsů, obytných vozů, karavanů, dodávek a autobusů. Pro čištění interiérů se pan Grobe rozhodl pro samoobslužné vysávací zařízení BLADE Premium. Díky vedení hadice dosáhnou řidiči na čtyřech odstavných plochách i do těch nejmenších koutů svých vozidel. K čištění rohožek je navíc k dispozici zařízení na čištění rohožek Christ CAR-MAT pro suché i mokré čištění, které zbaví nečistot koberečky i gumové rohožky. Mokré čištění se aktivuje pomocí speciálního tlačítka.

Platba u samoobslužných systémů a u portálové mycí linky VEGA je možná pomocí žetonů v hodnotě jedno euro nebo pomocí zákaznické karty Premium Carwash. Žetony lze zakoupit u platebního terminálu Vendor. Zde je současně možné nabít zákaznickou kartu požadovanou částkou. Se stoupajícím kreditem poskytuje pan Grobe slevu: Pokud někdo zaplatí například 50 eur, obdrží doplňkový bonus ve výši pěti eur. Další z platebních možností kromě hotovosti jsou rovněž debetní a kreditní karty. Aktuálně se ve spolupráci se společností Christ pracuje na placení prostřednictvím aplikace, které by se mělo realizovat ještě v letošním roce. Ceny za umytí vozidla jsou stanoveny na 9,50 eur za program Silber Express až do 24,50 eur za program Keramik Spezial pro vozidla s povrchovou úpravou. Jak říká Sascha Grobe, vybírají si zákazníci nejčastěji mytí Diamant za 19,50 eur.

Po otevření mycího parku v květnu roku 2022 chodil pan Grobe sám po dobu tři týdnů na samoobslužná místa a vysvětlovat zákazníkům, jak zacházet s novou technikou. Na kanálech sociálních médií společnosti Car Cosmetic jsou navíc umístěna videa s popisem obsluhy. „Náš mycí park se v regionu těší velké oblibě. Od milovníků automobilů, kteří přijíždí i několikrát týdně, až po ženy v domácnosti, které si auto umyjí jednou za čtvrt roku – dojezdová vzdálenost činí až 20 kilometrů. Kombinace s dílnou navíc vytváří prostor pro různé synergie,“ raduje se podnikatel. Sascha Grobe je možná automechanik, který teď ještě navíc čistí auta, ale je v tom velmi úspěšný.