The Real Car Wash Factory
Startpagina Ι Sitemap Ι Contact Ι  Extranet |  CIS | 

Wielwasinstallatie

Innovatie wielwasinstallatie van Christ

De nieuwe wielwasinstallatie kan worden gebruikt in portaalwasinstallaties.

Door de gebruikte technologie van het wielwassysteem wordt het reinigingsresultaat van de wielen en velgen positief beïnvloed.

Het standaardwielwassysteem wordt bij alle Christ portaalwasinstallaties, of het nu uit het basissegement, het premiumsegment of het klassieke segment komt, als lineair mechanisme uitgevoerd.

Alle geleidingen zijn gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal. De wielwasschijf wordt met een pneumatische aluminium cilinder van in- en uitgereden. Bij de standaarduitvoering heeft de wielwasschijf een diameter van 400 mm en daarmee wordt ervoor gezorgd dat alle velgen tot 21 inch volledig kunnen worden schoongemaakt. Door de wielwasschijf wordt vanuit het midden bewaterd en daardoor wordt ervoor gezorgd dat al het afgewreven vuil wordt weggespoeld.

Door een lichtsensorinstallatie die aan de installatiebesturing is verbonden, kan het wiel worden herkend. 

Een bijzonder aspect van het innovatieve Christ-wielwassysteem is dat de borstelschijf een pulserende beweging maakt zodra hij in contact komt met het wiel. De borstelharen kunnen dan weer rechtop komen te staan en beter in de velgen komen. Door de draairichtingswissel kunnen de velgen in beide richtingen worden gewassen, zodat er geen droogvlekken ontstaan.

Dit standaardwielwassysteem kan bovendien worden voorzien van een zogenaamde hogedrukwiel- en zijwas. Er wordt dan een hogedrukspuit in de radwasschijf ingebouwd. De hogedrukspuit is zo geplaatst, dat de hogedrukstaal een optimaal oppervlak van de velg bereikt. Het vuil dat door de radwasborstel is weggeveegd, kan dan met een krachtige waterstraal van 85 bar worden weggespoeld.

Een echt innoverend aspect van deze hogedrukspuit is dat de wielwasschijf in de basispositie kan worden ingeklapt als de voertuig langs de zijkant beweegt. De hogedrukspuit blijft in het kader van de voertuigvoorwas werken en wast de zijkant van het voertuig met een roterende beweging van de onderste carrosserie tot een hoogte van de sierstrip voor. Dat is alleen mogelijk met het wielwassysteem van Christ! Met deze innovatie heeft u geen systeem meer nodig om de zijkanten van het voertuig met hogedrukspuiten volledig te kunnen wassen.

Er is hier alleen een hogedrukzuigerpomp voor nodig. Deze onderscheidt zichzelf van andere pompen door de krachtige werkdruk van 85 bar en er is aanzienlijk minder water voor nodig 23 l/min) als bij systemen die werken op een gemiddelde druktechnologie (16 bar) en een waterverbruik van 100 l/min hebben.

Als u hoge eisen heeft met betrekking tot de capaciteit van het wielwassysteem, moet u zeker eens nadenken over het gebruik van een velgspuitinstallatie.

Dit chemische voorbehandelingsysteem wordt volledig in de portaalwasinstallatie ingebouwd.

Het doseersysteem van de portaalwasinstallatie wordt aangevuld met een extra middelgrote container en een extra doseerpomp. Aan het einde van het portaal worden per kant 2 speciale spuiten ingebouwd waarmee het velgreinigingsmiddel op de velgen wordt gespoten voordat de wielen worden gewassen.

Dit speciale chemische reinigingsmiddel zorgt ervoor dat het vuil op optimale wijze wordt opgelost. Het vuil dat zo wordt losgeweekt, kan daarna gemakkelijker worden verwijderd door de wielwasborstel en de hogedrukstraal.

Contact

Neem nu contact met ons op!

Ma – Vr08:30-17:00


Tel: +31-13-543 54 33

Newsletter

Meld u aan voor de nieuwsbrief en u krijgt als eeerste het laatste nieuws!