The Real Car Wash Factory
Startpagina Ι Sitemap Ι Contact Ι  Extranet |  CIS | 

PRIMUS²

Een succesverhaal dat op indrukwekkende wijze verdergaat.

De nieuwe PRIMUS

Dit installatiemodel voldoet aan de toekomstige eisen van het VDA-keurmerk.

De portaalwasinstallatie PRIMUS C150 die momenteel bij ons wordt verkocht, wordt vanaf 1 september 2010 vervangen door de PRIMUS C169 van de nieuwste generatie.

Met het nieuwste, evolutionaire PRIMUS-model heeft Otto Christ AG niet alleen technische herzieningen van de tot dan toe succesvolle versie voorgenomen, maar ook de toekomstige vereisten op het gebied van techniek voor portaalwasinstallaties toegepast.

Bij het ontwikkelen van deze installatie werden de toekomstige marktvereisten afgestemd met autofabrikanten, bonden en klanten en overgenomen en toegepast bij de constructie van de nieuwe machine.

Bij het construeren van deze nieuwe machinegeneratie werd teruggegrepen op de reeds beproefde technologieën van de zustermachine GENIUS en deze werden uitgebreid met de nieuwste eisen.

De portaalconstructie is gebaseerd op het model dat al 4 jaar lang bij de portaalwasinstallatie GENIUS wordt gebruikt. Het draaibare zijdrogersysteem is in de compleet nieuwe ontworpen achterkant van het portaal ingebouwd. De zijdrogers met een drooghoogte van maximaal 1.600 mm kunnen aan elke kant motorisch in de juiste positie worden gebracht om het voertuig te kunnen drogen. 

De drogers kunnen op deze manier zelfs smalle voertuigen perfect drogen met de luchtstraal. Het vermogen van de motor kan zo worden van 4 kW worden teruggebracht naar 3 kW. Hierdoor wordt energie bespaard en per wasbeurt worden de opbrengsten aanzienlijk verhoogd. 

Een absoluut highlight is de AddDry, een extra zijdroogsysteem voor uw wasinstallatie. Deze draaibare zijdrogers zijn standaard bij de installatie inbegrepen en kunnen bovendien nog worden uitgebreid met twee drogers voor bestelwagens. Zo wordt de zijkant van het voertuig bij een machinedoorrijhoogte van 2.800 mm tot een hoogte van 2.600 volledig gedroogd. Deze drogers worden bij een doorrijhooge van 1.600 mm automatisch ingeschakeld. De AddDry is ook verkrijgbaar voor machinedoorrijhoogtes van 2.300 tot 2.700 mm.

Er zijn steeds meer SUV's, bestelwagens en lichte bedrijfvoertuigen te zien in het verkeer. Deze klantengroep wordt dan ook steeds interessanter voor exploitanten van wasinstallaties.

De dakdroger is aanzienlijk verbeterd. Zo is het draaibereik van de dakdroger met het systeem OPTIAIR veel groter geworden en daardoor kunnen de gevoelige delen aan de voor- en achterkant van het voertuig nog effectiever worden gedroogd.

Een hoogtepunt bij deze installatie is het voertuigherkenningsysteem dat onlangs door Christ is ontwikkeld. Via de dakborstel wordt tijdens het wasproces herkend welke vorm het voertuig precies heeft. De dakdroogsysteem kan in de optimale hoek worden gezet en die is weer afhankelijk van de afmetingen van het voertuig. Het voertuig kan hierdoor nog beter worden gedroogd.

In vergelijking met het vorige model is ook de machinetechniek een duidelijke verbetering. De techniek is nu via de toegangsdeuren aan de achterkant te bereiken en juist in smalle hallen kunnen de chemische wasmiddelen zo eenvoudig worden bijgevuld.

Alle onderdelen van deze installatie zijn gemaakt van roestvrij staal, kunststof of alumiumlegeringen. Het portaalframe bestaat uit een gelaste constructie die is gegalvaniseerd en in het poedercoatproces wordt veredeld. Optimale kwaliteit voor een lang machineleven.

Het wielwassysteem kan velgen/banden tot 21 inch reinigen. Door de speciale vorm van de borstels kunnen wij u bij alle velgen het beste wasresultaat garanderen.

Bij de standaarduitvoering is een doseersysteem met een niveaumeter ingegrepen. Zo wordt ervoor gezorgd dat alle voertuigen optimaal worden gewassen en de exploitant van de wasinstallatie niet steeds de niveau van de wasmiddelen moet controleren. Dit doet de intelligente machinebesturing voor u.

De PRIMUS is natuurlijk, ook bij de standaarduitvoering, voorzien van een droogloopbeveiliging. Zo kunt u er altijd zeker van zijn dat u installatie een veilige werking heeft.

Met het zijborstelsysteem OPTIFLEX, dat ook standaard bij alle uitvoeringen is inbegrepen, kan worden gegarandeerd dat bij alle soorten voertuigen de beste wasresultaten worden bereikt. Het voertuig gaat twee keer door de installatie heen en door de scheefstelling van de zijborstel, die een pneumatische aandrijving heeft, worden alle kanten van het voertuig effectief gereinigd. Exploitanten die een nog hoger wasresultaat willen bereiken, kunnen ook bij dit model kiezen voor de scharnierinrichting van Christ. Dit leidt tot een nog voorzichtigere wasbeurt van het voertuig en een nog beter wasresultaat. Circa 90% van de klanten van Christ kiest dan ook voor de scharnierinrichting.

Met het dakborstelsysteem OPTI5+ kunnen zelfs de hoogste voertuigen worden gewassen. Door het nieuwe dakborstelsysteem met sychroonas kan de washoogte met 5 cm worden verhoogd zonder de totale hoogte van de wasinstallatie te veranderen. Zo kunnen juist bij locaties met een kleine washal ook een groot aantal hogere voertuigen worden gewassen.

Met de maximale doorrijbreedte van 2.400 mm bij de spiegels, een 2.050 mm brede rijbaan bij de wielgeleiders en een HD-voorwassysteem voldoet deze machine op alle punten aan de toekomstige eisen van het VDA-keurmerk.

Bij de nieuwste generatie van de HD-toevoerpomp wordt circa 50% meer water en energie bespaard en de capaciteit blijft hierbij gelijk. Uniek zijn ook de gebruikte doseerpompen met een verstelbare slag- en frequentie-afstelling. Zo kunnen chemische werkstoffen in vergelijking met doseerpompen die alleen een frequentieafstelling hebben veel preciezer worden gedoseerd dan bij doseerpompen die alleen een frequentieafstelling hebben.

Alweer een innovatief product van Christ waarmee u uw bedrijfkosten kunt verlagen en meer winst kunt maken. Deze wasinstallatie heeft dan ook het keurmerk "GREENLINE" gekregen voor de hoge efficiënte waarbij minder middelen hoeven te worden gebruik en het milieu wordt beschermd.

De nieuwste machinebesturing is voorzien van een frequentieomzetter voor de slag- en propelleraandrijving. De machine loopt als een zonnetje en is stil, en dat zorgt voor vertrouwen bij de klant. PRIMUS kan eenvoudig worden aangesloten op het first-level-support-system van Otto Chist AG via de geïntegreerde internetinterface. 

De nieuwste bedieningsterminal is nu ook als optie verkrijgbaar met een akoestisch systeem voor de klant. Zo kan de eindklant met heldere instructies duidelijk worden gemaakt hoe de doe-het-zelfbediening van de wasinstallatie werkt. De klant heeft zo vertrouwen in een eenvoudige bediening.

Het premiumkarakter van de PRIMUS wordt onderstreept door de vormgeving met strakke lijnen en de hoge glansgraad van de kunststof bekleding.

De investeerders kunnen zelf een kleur kiezen voor de bekleding van het portaal en het wasmateriaal uit het omvangrijke aanbod. Het implementeren van de corporate identity is al tientallen jaren de standaard bij Christ. 

Met lichtkranten kunnen de exploitanten op optimale wijze de wastijden aangeven, weergeven welk wasproces momenteel wordt uitgevoerd en instructies communiceren aan de eindverbruiker. Dit is nog flexibeler dan de gewone weergave met pictogrammen.

Standaarduitrustingen zoals actiefvoorwas, (speciale) wasverzegeling, velgspuitinstallatie, hogedrukvoorwas, chassiswas, etc. kunnen allemaal worden gekozen uit het omvangrijke aanbod van Christ.

De PRIMUS is interessant voor alle exploitanten van installaties met een wascapaciteit van 600 - 1.200 wasbeurten per maand.

De PRIMUS is vooral geschikt voor wasbedrijven die klanten willen trekken met een premium wasbeurt voor SUV's en bestelbussen.

U kunt contact met ons opnemen voor aanvragen:
Tel.: +49 (0)8331-857-100,
Fax: +49 (0)8331-857-285, 

E-mail: verkauf(at)christ-ag.com

Stefan Schwarzer
Hoofd verkoop/keyaccountmanager
Memmingen, 5 oktober 2010

Contact

Neem nu contact met ons op!

Ma – Vr08:30-17:00


Tel: +31-13-543 54 33

U kunt contact met ons opnemen voor aanvragen: 
Tel.: +49 (0)8331-857-100,
Fax: +49 (0)8331-857-285, 

E-mail: verkauf(at)christ-ag.com

Stefan Schwarzer
Hoofd verkoop/keyaccountmanager

Newsletter

Meld u aan voor de nieuwsbrief en u krijgt als eeerste het laatste nieuws!