The Real Car Wash Factory
Startpagina Ι Sitemap Ι Contact Ι  Extranet |  CIS | 

Ledverlichtingstechnologie

modern, hoogwaardig, betrouwbaar

Christ maakt al 20 jaar lang gebruik van ledtechnologie bij lichtkranten voor portaalwasinstallaties en beschikt daarmee over de meeste ervaring in de branche. 

De voordelen van lichtkranten liggen voor de hand. Door de afzonderlijke teksten die worden weergegeven, wordt de wasklant geïnformeerd over welk proces op dat moment wordt uitgevoerd in de portaalwasinstallatie. Daarnaast kan er eenvoudig met lichtkranten worden gewerkt om de wasklanten te wijzen op speciale aanbiedingen, bijvoorbeeld happy hour, of om de namen van de afzonderlijke wasprogramma weer te geven.

Wij gebruiken natuurlijk de meest moderne leds bij onze wasinstallaties. De lichtintensiteit is de afgelopen jaren aanzienlijk verbeterd en bij ons zijn ook nieuwe kleuren zoals blauw en wit verkrijgbaar.

Door de verhoogde lichtintensiteit van deze technologie levert het geen problemen meer op als de te belichten installaties in de felle zon staan opgesteld, omdat er met het ledlicht genoeg kleurcontrast kan worden gemaakt. Bij weergavesystemen met gewone gloeilampen is dat niet mogelijk, want vooral bij direct zonlicht zijn de reclameteksten dan onleesbaar. Leds zijn een veel betere oplossing omdat ze maar liefst maximaal 100.000 branduren hebben en gloeilampen slechtst ongeveer 1.000 uur branden. Daardoor moeten ze vaker worden vervangen, wat er weer toe leidt dat er hogere kosten ontstaan voor het verwisselen van lampen (voorrijkosten en werktijd van een onderhoudsmonteur). Het energieverbruik van een led-lichtkrant is veel lager dan een lichtkrant die op gewone gloeilampen werkt. Ook als de portaalwasinstallatie niet is ingeschakeld, kan de lichtkrant zo worden ingesteld dat er teksten worden weergegeven om de tijd om te krijgen. Als de lichtkrant 8 uur per dag en 286 dagen per jaar te zien is, wordt er met de moderne ledtechnologie tot 180 kWh stroom bespaard.

Bij een stroomprijs van 14,00 cent/kWh wordt er op deze manier € 25,20 / jaar bespaard. Als er vervolgens wordt uitgerekend hoeveel geld er wordt bespaard als de ledlampen 8 jaar lang kunnen worden gebruikt, komt men uit op een totale besparing van € 201,60.

Deze nieuwe ledtechnologie wordt nu ook gebruik bij lichtkranten in de nieuwe portaalwasinstallaties CENTUS, VARIUS und GENIUS en externe weergaven van programma's. De weergavesystemen van de VARIUS en het externe weergavesysteem zijn bovendien voorzien van een lichtsterkteregelaar die afhankelijk is van het omgevingslicht.

Met deze innovatie op het gebied van verlichting is ook ingespeeld op de wisselende lichtomstandigheden. De lichtkrant is altijd goed leesbaar en er wordt voorkomen dat mensen s' nachts of bij slecht weer door het licht worden verblind.

Bespaar energie met de innovatieve ledweergavetechnologie van Christ. 

Contact

Neem nu contact met ons op!

Ma – Vr08:30-17:00


Tel: +31-13-543 54 33

Newsletter

Meld u aan voor de nieuwsbrief en u krijgt als eeerste het laatste nieuws!