The Real Car Wash Factory
Startpagina Ι Sitemap Ι Contact Ι  Extranet |  CIS | 

Directe aandrijving

Innovatief, effectief, doeltreffend en variabel

Directe aandrijving van Christ

Christ staat voor innovatieve, hoogwaardige en veilige machinetechniek die een waarneembare meerwaarde biedt voor de exploitant en de eindverbruiker. Bij het ontwikkelen van de nieuwe directe aandrijving was men er vooral op gericht, het wasresultaat van de portaalwasinstallatiesystemen te verhogen, het energieverbuik te verlagen en de aansturing van de borstelsystemen nog soepeler te laten verlopen. Bovendien kon de wastijd worden verkort zonder in te moeten boeten op de was- en droogkwaliteit.

De bezoekers van de automechanika kunnen in september de portaalwasinstallatie PRIMUS Vitesse in volle glorie bekijken en bewonderen. In slechts 4,5 minuut kan het volledige wasprogramma met een schuimvoorwas, hogedrukvoorwas, twee borstelwassen en twee droogbeurten worden uitgevoerd. Meer capaciteit bij de borstelwas zorgen voor hogere opbrengsten voor de exploitant!

Bij de PRIMUS Vitesse is de nieuwe directe aandrijving voor de dak- en zijborstels al ingebouwd. Het stroomverbruik kan, afhankelijk van het gekozen wasmateriaal, voor deze aandrijvingen worden teruggebracht met 10-30%. Hierdoor zullen ook de bedrijfkosten aanzienlijk worden verlaagd en dit zal met het oog op hogere stroomprijzen in de toekomst, nog belangrijker zijn.

Met de directe aandrijving kunnen ook een variabel aantal omwentelingen worden gerealiseerd bij wasbeurten van voertuigen. Zo kan de het aantal omwentelingen bij oppervlakken die erg zijn vervuild (bijvoorbeeld de zijkanten) met bijvoorbeeld 10% worden worden verhoogd. Zo is een verbeterd wasresultaat mogelijk. Deze variabele besturing van het aantal omwentelingen wordt ook bij dakborstels effectief toegepast. De borstel slingert met een snelheid van 300 omwentelingen per minuut. Zo blijft er geen water achter in de borstel, dat tijdens het drogen op het voertuig kan druppelen. 

Afhankelijk van het gekozen wasmateriaal zijn ook verschillende aantallen omwentelingen nodig bij de borstelaandrijvingen. Als een exploitant een ander wasmateriaal bij een geïnstalleerde portaalwasinstallatie wil gebruiken, kon dit tot voorheen alleen door de mechanica van de borstelaandrijving (elektromotor, aandrijving en software-aanpassing) om te bouwen, wat niet alleen duur is, maar ook veel tijd kost. Vaak loont zich dat niet. Met de nieuwe directe aandrijving wordt het aantal omwentelingen van de borstelaandrijving zonder transmissie elektronisch aangestuurd. Als de exploitant een ander wasmateriaal wil gaan gebruiken, kan dit met de nieuwe directe aandrijving gemakkelijk en zonder problemen gebeuren. Het gewenste aantal omwentelingen van de borstels kan worden aangepast door een instelling in de besturing van de machine. Een PRIMUS met directe aandrijving is nu al geschikt voor de wasmaterialen van de toekomst.

Doordat de aandrijving wegvalt, kunnen er bovendien storingen worden voorkomen bij de regeling van de druk. De drukregeling wordt met de nieuwe besturing nog sneller en preciezer. En juist met het oog op de zijspiegels en onderdelen van het voertuig is dit nog een belangrijke veiligheidsfactor. 

Bovendien kan de draairichting van de wasborstels tijdens het wassen direct worden aangepast. Daardoor worden per wasbeurt nog 10 seconden bespaard en de machinecapaciteit wordt daardoor nog hoger.

De PRIMUS Vitesse is gewoon de beste installatie in zijn klasse!
S. Schwarzer
Memmingen, 30 oktober 2012

Directe aandrijving van de dak- en zijborstels van de PRIMUS-installatie

• 10-30 % minder stroomverbruik van de aandrijvingen door hogere energie-efficiëntie (afhankelijk van hoe vaak de machine wordt gebruikt)
• variabel aantal omwentelingen bij de wasbeurt van het voertuig
• verbeterd wasresultaat
• dakborstel wordt altijd optimaal gebruikt, geen druppels op het voertuig
• de Primus kan zonder andere software worden voorzien van elk wasmateriaal (bijvoorbeeld van Sensofil naar Sensotex)
• snellere en preciezere drukregeling door het wegvallen van storingen en verbeterde meettechniek

U kunt contact met ons opnemen voor aanvragen:

Otto Christ AG
Postfach 1254
D-87682 Memmingen
Tel.: +49 (0)8331/857-100
Fax: +49 (0)8331/857-185
E-mail: verkauf(at)christ-ag.com
E-mail: export(at)christ-ag.com

Memmingen, 30 oktober 2012
S. Schwarzer

Contact

Neem nu contact met ons op!

Ma – Vr08:30-17:00


Tel: +31-13-543 54 33

U kunt contact met ons opnemen voor aanvragen:

Otto Christ AG
Postfach 1254
D-87682 Memmingen
Tel.: +49 (0)8331/857-100
Fax: +49 (0)8331/857-185
E-mail: verkauf(at)christ-ag.com
E-mail: export(at)christ-ag.com

Newsletter

Meld u aan voor de nieuwsbrief en u krijgt als eeerste het laatste nieuws!