The Real Car Wash Factory
Startpagina Ι Sitemap Ι Contact Ι  Extranet |  CIS | 

Christ hybride technologie

Bij wasstraten met een veel potentiële wasklanten is de juiste machinetechniek nodig om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk voertuigen kunnen worden gewassen.

Door de hybride technologie van Christ kunnen zoveel mogelijk voertuigen worden gewassen omdat de machinetechniek speciaal is ontwikkeld voor wasbedrijven met de hoogste bandsnelheid.
Zelfs bij bandsnelheden tot 14 m/min voor een capaciteit van maximaal 140 auto/uur worden de voertuigen bij een passende, gedimensioneerde lengte van de transportketting voorzichtig gewassen en gedroogd. Met het beproefde modulaire systeem van Christ kan elke wasfilosofie, ongeacht of het voertuig lang of kort wordt gewassen, in combinatie met de ideale samenstelling van wasmaterialen worden gerealiseerd.

In de techniek wordt met "hybride" meestal een systeem bedoeld waarbij twee technologieën met elkaar worden gecombineerd.

Christ hybride technologie
Het betreft een hoogwaardige, roestvrijstralen wasstraat van Christ. U kunt daarbij kiezen u twee verschillende aandrijvingen voor de wasborstels.                            Dat wil zeggen dat de borstels ofwel een hydraulische ofwel een elektrische aandrijving hebben in combinatie met een frequentieomzetter (voor het instellen van de draaisnelheid van de borstels).

U mag bij al onze wasborstelsystemen met hybridetechnologie zelf kiezen voor een aandrijving, zonder te moeten inboeten op de wasprestatie (tot 14 m/min bandsnelheid). Daardoor wordt voorkomen dat er - zelfs op drukke dagen en op piektijden - wachtrijen ontstaan voor de wasstraat. Door het efficiënte proces van de installaties in combinatie met het gebruik van roestvrij staal wordt er rekening gehouden met duurzaamheid en vermindering van slijtage.

Framesysteem COMPACT-HYBRID                                          
In ons nieuwe framesysteem COMPACT-HYBRID van hoogwaardig roestvrij staal kunnen verschillende wasborstelsystemen worden ingebouwd. Ze kunnen ook worden gecombineerd met de onderdelen die voor uw wasstraat van belang zijn.
Het grote voordeel van deze framesystemen in combinatie met de inbouwbare borstelsystemen is dat er bij hoogwaardige wasstraten bijzonder weinig ruimte nodig is voor het inbouwen ervan.

Door de bijzondere geometrie van het frame is het mogelijk om een van onze bewegende wiel-/velgwasinstallaties of de horizontale, compacte wiel-/velgwasinstallatie direct onder het modulaire dakborstelsysteem KINEMATIC of het modulaire wasmittersysteem te plaatsen.

Modulair dakborstelsysteem KINEMATIC
Het woord kinematica heeft als definitie de leer van de bewegingen van stoffelijke punten of stelsel in een ruimte. Ook onze dakborstel beweegt - zonder hefmechanisme - over de te wassen horizontale voertuigoppervlakken zoals de voorkant, de voorruit, het dak, de achterruiten, het kofferdeksel en zelf de achterkant heen en wast ze met eenvoud en perfectie. Door een tegengewicht blijft het systeem in balans en een pneumatische cylinder met lichtsensoren zorgt ervoor dat de borstel opzij kan bewegen als dat nodig is. Een draairichtingswissel zorgt voor de nodige veiligheid tijdens het wassen - ook als er textielen wasmaterial wordt gebruikt. 

Modulair all-roundwassysteem, 2 borstels, aan de achterkant van het framesysteem met hybride technologie

Het all-roundwassysteem is de centrale installatie van de hoogwaardige wasstraat. De verticale wasborstels die zich aan de achterkant van het systeem bevinden en het midden van het voertuig wassen, bereiken de voor- en achterkant en de zijkanten van de voertuigen door de flexibele wasarm die in een doorgaande lus beweegt.

Modulair all-roundwassysteem FLEX-EXPRESS, 2 borstels, voor het framesysteem met hybride technologie
Voor een beter wasresultaat bij de achterkant van het voertuig adviseren wij u, het modulair all-roundwassysteem FLEX-EXPRESS te gebruiken. Dit all-roundwassysteem heeft per wasarm één scharnier met pneumatische bediening, waardoor het mogelijk is om - tijdens het wassen van de achterkant - de borstel nog een keer over het voertuig te laten gaan. Gezien de volgorde van de bewegingen wordt de eerste wasborstel aan de achterkant van het eerste framesysteem en de tweede borstel aan de voorkant van het tweede framesysteem gemonteerd. 

Modulair all-roundwassysteem, 2 borstels, aan de voorkant van het framesysteem met hybride technologie
Het all-roundwassysteem kan als centrale wasinstallatie van de hoogwaardige wastraat naar keuze ook aan de voorkant van het framesysteem COMPACT-HYBRID worden ingebouwd. De verticale wasborstels die zich aan de voorkant van het systeem bevinden en het midden van het voertuig wassen, bereiken de voor- en achterkant en de zijkanten van de voertuigen door de flexibele wasarm die in een doorgaande lus beweegt.

Modulair wasmittersysteem horizontaal of diagonaal 
Dit systeem kan worden ingebouwd in het framesysteem COMPACT HYBRID. De hangende, slingerende textielen stroken bereiken de motorkap, het dak en de kofferdeksel van het voertuig. De textielen stroken die in rijen zijn opgehangen, bewegen ofwel horizontaal (wasmitter horizontaal) of verticaal (wasmitter verticaal) in de richting van het bewegende voertuig. Aan de voorkant van de wasmitter kan een polijstspuitapparaat worden gemonteerd.

Contourwasinstallatie VAN-KONTEX-HYBRID, 2 borstels , WH 1.900 mm 
Deze installatie wordt gebruikt om de spatborden en zijkanten van de voertuigen te wassen. De washoogte is 1.900 mm waarbij de reikwijdte van de borstels geprofileerd wordt uitgevoerd. De installatie is ook geschikt als zijpolijstinstallatie in de polijstzone. De contourwasinstallatie is verkrijgbaar in dezelfde technische uitvoering, maar met een lagere wasinstallatie en niet-geprofileerd als: 

Contourwasinstallatie KONTEX-HYBRID, 2 borstels, WH 1.100 mm (nadruk op contouren)

Contourwasinstallatie MINI-KONTEX-HYBRID, 2 borstels, WH 500 mm (nadruk op velgen)

Hydraulische borstelaandrijving

Om u wasborstels met een hydraulische aandrijving te kunnen bieden, is er een centrale aanvoerinstallatie nodig waarmee het hydraulische oliecircuit blijft lopen. Bij deze centrale aanvoerinstallatie gaat het om een hydraulische station van Christ. Een centrale aandrijfmotor stuurt de drie hydraulische pompen (hydraulische-"banks") die zich in het hydraulische station bevinden. Per hydraulische pomp kan één hydraulisch circuit worden aangeleverd. De hydraulische olie wordt van de hydraulische pomp via de toevoer- en recirculatieleidingen in circulatie gehouden. Met een hydraulisch station van Christ kunnen zo tot wel 3 hydraulische circuits worden geleverd. De werkdruk van de hydraulische pompencircuits kan meteen bij het hydraulische station worden gecontroleerd.

De draaisnelheid van de hydraulisch aangedreven wasborstels kan naar wens en per gebruikt wasmateriaal worden ingesteld in het station. Het aantal benodigde hydraulische stations van Christ hangt af van het totale aantal hydraulische circuits dat moet worden aangeleverd. De hydraylische stations kunnen afzonderlijk van elkaar en ruimtebesparend in de technische ruimte of de wasstraat worden geplaatst.

Elektrische borstelaandrijving
Bij de elektrische borstelaandrijving wordt per borstelaandrijving één frequentieomzetter in de schakelinstallatie ingebouwd. Hier kan de gewenste draaisnelheid van de borstels individueel worden ingesteld, afhankelijk de wasfunctie en het gebruikte wasmateriaal.

Neem bij interesse contact op met Otto Christ AG,
Postfach 1254, 87682 Memmingen,
Tel.: +49 (0)8331/857-0,                                                                                   Fax: +49 (0)8331/857-493

verkauf(at)christ-ag.com

Contact

Neem nu contact met ons op!

Ma – Vr08:30-17:00


Tel: +31-13-543 54 33

Neem bij interesse contact met ons op

Contact:
Otto Christ AG,
Postfach 1254
87682 Memmingen,
Tel.: +49 (0)8331/857-0
Fax: +49 (0)8331/857-493
E-mail: verkauf(at)christ-ag.com

Newsletter

Meld u aan voor de nieuwsbrief en u krijgt als eeerste het laatste nieuws!