The Real Car Wash Factory
Startpagina Ι Sitemap Ι Contact Ι  Extranet |  CIS | 

Bedieningsapparaat VARIO Touch-S

Bij de ontwikkeling van het nieuwe bedieningsapparaat van Christ voor portaalwasinstallaties wordt er doelgericht aan de volgende eisen voldaan:
Eenvoudige, veilige en aantrekkelijke communicatie met de wasklant Verkorting van de bedieningstijden en daardoor verhoging van de maximale voertuigcapaciteitUpgrade en aanpasbaarheid van de optische waarneming van het bedieningsapparaat Hogere klantenacceptatie door modern touch-bedienoppervlak

 

 

Behuizing
De aantrekkelijke behuizing van de nieuwe VARIO TOUCH-S bestaat uit hoogwaardige extrusies van zachte alumiumlegeringen die volledig zijn beplakt met speciale folies. Er kan worden gekozen voor een aantrekkelijk standaarddesign, maar de klant kan daarnaast ook zijn eigen design gebruiken. Zo kunnen kleuren en logo's die door de klant worden gebruikt, tot in detail worden gerealiseerd. Nog nooit kon een bedieningsapparaat zo makkelijk worden geïntegreerd in de optiek van de betreffende markt van bijvoorbeeld een tankstation of wascentrum.

De klant kan ervoor kiezen de VARIO TOUCH-S op te hangen of een vrijstaande zuil met een schermhoogte van 1.100 mm of 1.400 mm te nemen. Door de variabele hoogte kan de VARIO-TOUCH-S zittend vanuit het voertuig worden bediend (bijvoorbeeld standinstallaties, drive-inconcepten), maar ook worden bediend door de wasklant die voor het apparaat staat. Zo bent u er altijd zeker van dat de klant het apparaat eenvoudig kan bedienen.

Het aanraakscherm is om ergonomische redenen schuin naar achter in de behuizing ingebouwd. Als het apparaat dan vanuit het voertuig wordt bediend, kan de hand in een natuurlijke positie worden gehouden: of dit nu vanuit een lage auto of een hoge bus of SUV gebeurt.

Door de terugliggende positie van het scherm zijn de instructies ook bij fel zonlicht altijd goed te lezen. Het aanraakscherm is ook geschikt gemaakt voor de bijzondere eisen voor gebruik in de open lucht. De hoge lichtintensiteit van het display is geschikt voor gebruik overdag. In de winter kan het scherm ook worden bediend als de klant zijn handschoenen aanhoudt. Het maakt niet uit of er regen op het scherm terechtkomt. Het apparaat kan gewoon worden blijven gebruikt.

Als het apparaat moet worden onderhouden, kunnen alle onderdelen gemakkelijk door het ingebouwde ladesysteem uit het apparaat worden gehaald. Ondanks de zeer compacte vorm kunnen alle onderdelen eenvoudig worden bereikt.
Door de gladde en gesloten oppervlakken kan de VARIO TOUCH-S gemakkelijk worden gereinigd.

Gebruikersinterface

Bij de ontwikkeling van de software voor het apparaat werd het proces van de bediening van de installatie tot in het kleinste detail verlicht. Door de instructies die de klant krijgt, wordt het overbodig om extra symbolen te gebruiken met betrekking tot de bediening van de machine. Er hoeven alleen nog maar de algemene voorwaarden van de washal te worden getoond aan de wasklant.                           Bij het ontwikkelen van het grafische gebruikersinterface werd er bovendien op gelet dat alle informatie in een groot formaat werd weergegeven. Ook werd ervoor gezorgd dat er een optimaal contrastverhouding werd ingesteld.                            Dit is vooral met het oog op de demografische verschuiving en de steeds ouder wordende wasklanten belangrijk. Ook als de klant slechte ogen heeft, kan de informatie nog steeds zeer goed worden gelezen.

Op de VARIO TOUCH-S is de volgende informatie te zien als instructies voor de klant:
-    Taalkeuze (bijvoorbeeld Duits/Engels)
-    Veiligheidsinstructies
-    Instructies met betrekking tot het binnenrijden van de installatie
-    Wasinformatie met betrekking tot het voorbereiden van het voertuig
-    Wasprogramma met de inhoud van het programma
-    De stappen van het wasprogramma
-    De duur van het wasprogramma / resterende wastijd
-    Afsluitende boodschap voor de klant

Voor een aantrekkelijke weergave is de informatie geanimeerd. Zo let de klant beter op de informatie en wordt de informatie op aantrekkelijke wijze gepresenteerd. Bij de instructies wordt alleen de informatie die voor dit deel van het wasproces relevant zijn, aan de klant getoond. Daardoor is het duidelijk voor de klant, wat er gebeurt. Door de eenvoudige bediening zal de klant ongetwijfeld tevredener zijn over deze portaalwasinstallatie!

 

 

Opties
Het bedieningsapparaat VARIO TOUCH-S kan bovendien worden voorzien van extra functies, zodat het ook kan worden gebruikt bij doe-het-zelfwasboxen. Door het modulaire systeem kunnen de opties samen, maar ook afzonderlijk van elkaar worden gekozen bij het basisapparaat.

Audio-module
Er kan als optie ook worden gekozen om bij het bedieningsapparaat VARIO TOUCH-S de informatie niet alleen grafisch, maar ook akoestisch weer te geven. Daardoor wordt de informatie beter waargenomen door de klant. Klanten met slechte ogen kunnen zo de instructies en informatie beter volgen. De aangename stem kan bij de instellingen van het apparaat in het weergavevolume naar keuze worden aangepast.

Barcodescanner
De nieuw ontwikkeld barcodescanner overtuigt door een grote waarnemingsafstand. De wasbon met barcode kan zo snel en op betrouwbare wijze door de scanner worden herkend. Met deze optie wordt de vrijgavecode op de wasbon door de scanner herkend en daardoor hoeven er geen getallen meer te worden ingevoerd op het scherm. Voor deze functie is er bij de kassa het bonsysteem C-Cat nodig. Met dit extra apparaat worden de bonnen automatisch beheerd. De versie met gegevenskabel van de technische ruimte tot de besturing van de machine biedt de meeste opties.

Transponderkaartlezer
Het bedieningsapparaat kan als doe-het-zelfsysteem daarnaast worden uitgerust met een transponderkaartlezer. De VARIO TOUCH-S wordt in deze uitvoering voorzien met een extra lade voor de transponderkaartlezer. De robuuste unit beschikt over een vak voor de kaarten dat automatisch wordt geopend als de kaart van de uitvoerder wordt ingevoerd. Met de intelligente mechaniek wordt er op betrouwbare wijze voor gezorgd dat alle transponderkaarten in de daarvoor bestemde container terechtkomen. Er is geen sleutel meer voor nodig om de kaarten uit de container te halen. Het personeel komt niet meer in contact met de gevoelige elektronische onderdelen.

De transponderkaarten worden bedrukt in de klant die de kleur voor de machine heeft gekozen. Het ontwerp van de kaart is modern, fris en aantrekkelijk. Er kunnen naast waardekaarten ook losse kaarten en kaarten voor meerdere wasbeurten worden gebruikt. De happy hourfunctie is zoals gewoonlijk verkrijgbaar.                                 Afdeling verkoop

S. Schwarzer
Memmingen, 26 oktober 2012

Bedieningsapparaat VARIO TOUCH:
• kan door beplakt folie exact worden aangepast aan de uitstraling van het station
• aluminium behuizing is volledig roestvrij
• aanraakscherm is geschikt voor opstelling in daglicht (optimale leesbaarheid, ook bij zonlicht)
• moderne, aantrekkelijke vormgeving en smalle vorm
• aanraakscherm met grafisch gebruikersinterface
• bij het bedienen worden veiligheidsinstructies getoond. Geen extra symbolen meer nodig in en bij de washal
• er kan als optie voor een audiomodule worden gekozen. De instructies worden dan in de gewenste taal hardop voorgelezen
• er kan als optie voor een transponderkaartlezer en een elektrisch toegangsvak worden gekozen
• variabele vorm voor een wandmontage of staande montage


U kunt contact met ons opnemen voor aanvragen:

Otto Christ AG
Postfach 1254
D-87682 Memmingen
Tel.: +49 (0)8331/857-100
Fax: +49 (0)8331/857-185
E-mail: verkauf(at)christ-ag.com
E-mail: export(at)christ-ag.com

Memmingen, 28 augustus 2012
S. Schwarzer

Contact

Neem nu contact met ons op!

Ma – Vr08:30-17:00


Tel: +31-13-543 54 33

U kunt contact met ons opnemen voor aanvragen:

Otto Christ AG
Postfach 1254
D-87682 Memmingen
Tel.: +49 (0)8331/857-100
Fax: +49 (0)8331/857-185
E-mail: verkauf(at)christ-ag.com
E-mail: export(at)christ-ag.com

Newsletter

Meld u aan voor de nieuwsbrief en u krijgt als eeerste het laatste nieuws!