The Real Car Wash Factory
Startpagina Ι Sitemap Ι Contact Ι  Extranet |  CIS | 
Innovatie  >  Aquatus

Aquatus

Wassen met slechts hogedruk en een reinigingsmiddel - dankzij de innovatieve technologie van een nieuw niveau!

Die AQUATUS von Christ
Otto Christ AG, de huidige innovatieleider, presenteert het machinemodel uit het touchless-segment: de nieuwe portaalwasinstallatie AQUATUS. Deze machine voldoet nu al aan de eisen die in de toekomst aan een wasinstallatie worden gesteld. Deze contactloze portaalwasinstallatie is ontworpen naar de portaalconstructie van het model PRIMUS.

Bij het ontwikkelen van deze installatie werden de toekomstige marktvereisten afgestemd met autofabrikanten, bonden en klanten van over de hele wereld en overgenomen en toegepast bij de constructie van de nieuwe machine.

Het hogedruksysteem en het systeem voor chemische reinigingsmiddelen Opti-Stream+ met een contourvolgende bediening van de dakbalken en een hoogwaardig droogconcept zorgen voor optimale resultaten.

Het pluspunt van het Opti-Stream+-unit is dat het een hypermodern systeem is voor het grondig oplossen van vuil door optimaal gebruik van een chemisch reinigingsmiddel met maximaal drie verschillende, speciale chemicaliën. De chemische sproeiers (4 stuks per toevoerleiding en 6 stuks aan elke kant) bieden door de gebruikte werkstof en de bijzondere geometrie van de spuiten de volgende eigenschappen voor het efficiënte gebruik van chemicaliën:

• vlakstraalsproeiers die bijna niet verplaatsen: daardoor een optimale beweging en het voertuig wordt aan alle kanten gelijkmatig schoongemaakt
• ingebouwde terugslagklep verhindert dat het chemische wasmiddel van het voertuig gaat druppelen
• zeer goed bestand tegen chemische producten en bestand tegen slijtage

De contourvolgende dakbalken van het Opti-Stream+-systeem bevatten naast zes puntstraalsproeiers die met oscillerende bewegingen grof vuil met een werkdruk van circa 70 bar van het voertuigoppervlak spuiten, zes evenwijdig geplaatste vlakstraalsproeiers waarmee het voertuigoppervlak gelijkmatig wordt afgespoeld. De dakbalk kan draaien in een hoek van 200° en kan ook zeer lage oppervlakken bereiken. Daardoor kunnen net zoals bij het gebruik van chemicaliën en hogedrukreinigers, droogvlekken op delen van het voertuig die moeilijk te bereiken zijn (bijvoorbeeld het gedeelte boven het nummerbord aan de achterkant) worden voorkomen.

Een highlight bij deze installatie is het voertuigherkenningsysteem dat onlangs door Christ is ontwikkeld. De dakdroogsysteem kan in de optimale hoek worden gezet en die is weer afhankelijk van de afmetingen van het voertuig. Het voertuig kan hierdoor nog beter worden gedroogd.

Ook qua vormgeving en kwaliteit is dit nieuwe installatiemodel innovatief. De portaalconstructie is volledig thermisch verzinkt en gepoedercoat.   

De belangrijke onderdelen zijn gemaakt van roestvrij staal en alumiumlegeringen.

De AQUATUS-installatie is aan de voor- en achterkant volledig bekleed met synthetische materialen. In tegenstelling tot een installatie die met staalplaten is bekleed, is deze machinebekleding volledig roestvrij!

Zo bent u er zeker van dat de machine er gedurende de gehele levensduur aantrekkelijk uit blijft zien voor de klant en er geen roestvorming kan plaatsvinden.   
Naast het was- en droogresultaat is bij deze installatie ook de focus gelegd het wielwasresultaat. Zo is bij de SIRIUS het modernste wielwassysteem met wielwasborstel met een grootte tot 21 inch ingebouwd of er kan, om het contactloze concept volledig in te kunnen zetten, een roterende hogedrukkruissproeier die de zijkant van de carrosserie en de velgen reinigt, worden gebruikt. Bovendien kan er een chemische reinigingsmiddel dat speciaal is ontwikkeld voor de reiniging van velgen door de sproeiers, worden gebruikt. Het gehele wielwassysteem is gemaakt van roestvrij staal en aluminium - kwaliteit voor een lang machineleven!

De AQUATUS voldoet ook aan de toekomstige eisen van het VDA-keurmerk. De doorrijbreedte bij de spiegels bedraagt 2.400 mm en de rijbaan is 2.050 breed. De installatie is geschikt voor alle doorrijhoogtes. 

Voor een eenvoudigere bediening van de installatie zijn alle onderdelen van de besturing en chemische reinigingsmiddelen gemakkelijk toegankelijk aan de achterzijde.

U kunt verder vrij kiezen uit alle toebehoren, zoals een hogedruk- (85 bar) of middeldrukvoorwas (16 bar), actiefschuimvoorwas, schuimwaxverzegeling, spoorstaven van roestvrij staal, chassiswasser, afstandsbediening met kaart of pincode of de nieuwe ledstoplicht met pijlen.

Verder kan ook de vormgeving van de machine naar wens worden aangepast. Zo kunt u kiezen uit allerhande kleuren voor de kunststof bekleding en het wasmateriaal. Bij Christ is het al 20 jaar lang mogelijk om met speciale stickers logo's en reclameuitingen op de installaties aan te brengen.

Door de zeer moderne, nieuwe besturing van de machine heeft u ook de mogelijkheid om via internet verbinding te maken met het Christ-onderhoudssysteem op afstand, "C-IS''. Dit is vooral interessant voor exploitanten met meerdere installaties, ketens en concerns. Het machinebeheer kan op deze manier volledig via internet worden uitgevoerd.

De AQUATUS is uiterst geschikt voor wasbedrijven die de klant willen overtuigen met een kwalitatief hoogwaardig wasresultaat en het daarbij anders willen doen dan anderen. Zo kan de AQUATUS bijvoorbeeld worden gecombineerd met een doe-het-zelfwasboxsysteem. Het wasproces zal dan volgens hetzelfde principe worden uitgevoerd als hij de hogedrukwas, maar biedt dan gelijktijdig het comfort van een automatische wasbeurt van het voertuig. Bovendien wordt de auto compleet gedroogd. Met de AQUATUS kunnen verder eenvoudige voertuigen met een andere vormgeving, zoals pick-ups worden gewassen. Dat zal er zeker toe leiden dat op de geschikte locaties nieuwe klanten worden getrokken. En dit alles is mogelijk met een product van Christ „Made in Germany“!


U kunt contact met ons opnemen voor aanvragen:

Tel.: +49 (0)8331 857-200,
Fax: +49 (0)8331-857-249,
E-mail: export(at)christ-ag.com

Alexander Fusz
Exportmanager
Memmingen, 29 mei 2012

Contact

Neem nu contact met ons op!

Ma – Vr08:30-17:00


Tel: +31-13-543 54 33

U kunt contact met ons opnemen voor aanvragen:

Tel.: +49 (0)8331 857-200,
Fax: +49 (0)8331-857-249,
E-mail: export(at)christ-ag.com

Alexander Fusz
Exportmanager

Newsletter

Meld u aan voor de nieuwsbrief en u krijgt als eeerste het laatste nieuws!