The Real Car Wash Factory
Kezdőlap Ι Oldaltérkép Ι Kapcsolat Ι  Extranet |  CIS | 

Christ Hybridtechnik – a csúcsteljesítményű mosóutca

Újdonság a CHRIST-nél!
az új Hybridtechnik mosóaggregátok a Christ-tõl

Magas ügyfélpotenciállal bíró mosóutca-centrumok számára elengedhetetlen a legmegfelelőbb mosótechnika, a lehető legnagyobb áteresztőképesség eléréséhez.

A CHRIST Hybridtechnik típusával a legnagyobb áteresztőképesség érhető el, mivel itt a gépészeti egységeket a legnagyobb vonólánc-sebességre méretezték. A megfelelően méretezett vonólánchossznak, valamint gépkiosztásnak köszönhetően, még a maga 14 m/perc sebessége és 140 Auto/óra - vagy még annál is magasabb - teljesítménye mellett is kíméletesen mossa és szárítja az autókat. A CHRIST jól bevált építőelemes rendszerével minden mosási elképzelés megvalósítható, legyen szó prémium- vagy egy egyszerű gyorsmosásról.

A „Hybrid“ meghatározása
Általánosságban a "Hybrid" technikán egy olyan rendszert értünk, ahol a két különböző technológia kerül összekombinálásra.

 

CHRIST Hybridtechnik
Itt a CHRIST csúcsteljesítményű nemesacél mosóutcájáról van szó, a kefetengely-meghajtás módjának választási lehetőségével.
Azaz, a kefék vagy hidraulikusan, vagy elektromosan, frekvenciaváltóval (a kefe forgási sebességének beállítása miatt) kerülnek meghajtásra.

Ezt a mi összes Hybridtechnik-kefetengelyrendszerünk esetében Ön választhatja meg, anélkül, hogy a mosási folyamat csúcsteljesítményről (14 m/min vonólánc-sebességig) le kellene mondania. Ezzel a sebességgel még a mosási csúcsidőszakban sem kell hosszú várakozási időre számítani a mosóutcánál. Az gépösszetevők hatékony működése, annak nemesacéllal való kombinációja hosszú élettartamot garantál és a kopások csökkenését eredményezi.

COMPACT-HYBRID keret-rendszer
Az új magas minőségű rozsdamentes COMPACT-HYBRID keret-rendszerünkbe különféle kefetengely-rendszerek épülnek be, így az adott mosóutca telephelyre a legcélszerűbb mosóutca koncepciót lehet összeállítani. A keret-rendszer és az integrálható keferendsze kombinációjának nagy előnye, a nagyteljesítményű-mosóutcákra amúgy nem jellemző csekély beépítési hely.

A különleges keretforma teszi lehetővé, az autót követő kerék- és küszöbmosó berendezésünk vagy a fekvőkefés küszöb- és kerékmosó berendezésünk elhelyezését, közvetlen a KINEMATIC tetőkefe alá.

KINEMATIC Tetőkefe-rendszer
A szó szerinti meghatározásban a Kinematik a test térben való mozgástanát jelenti. A mi tetőkefénk is emelőmechanika nélkül mozog a mosandó vízszintes járműfelületeken, mint a frontoldalon, motorháztetőn, a szélvédő üvegen, a tetőn, a hátsó szélvédőn és a csomagtartón, sőt a farrészen keresztül és mossa le azokat egyszerűen és nagyszerűen. Mindössze egy ellensúly tartja egyensúlyban, és egy optikai szemekkel vezérelt pneumatikus henger gondoskodik a kefe szükség esetén történő kiemeléséről. Egy forgásirányváltás ügyel a szükséges biztonságról a mosási folyamat alatt - a textilkefék használatakor is.

Körkörös mosókefe-rendszer, ahol 2 kefe a Hybridtechnik keretrendszer hátoldalára kerül felszerelésre
A körkörös mosókefe-rendszer a nagyteljesítményű mosóutca központi elemét képezi. Mindkét, hátoldalon felszerelt, átlapoló mosással mosó függőleges mosókefe, eléri a jármű front-, oldalsó- és farrészét, a rugalmas kefekarok körkörös mozgása következtében.

Körkörös mosókefe-rendszer 2 kefe, a Hybridtechnik keret-rendszerre szerelve
A farrészen történő mosási teljesítmény fokozása érdekében javasoljuk a FLEX-EXPRESS körkörös mosó-rendszer használatát. Ez a fajta körkörös mosó mosókaronként egy kiegészítő levegővel vezérelt csuklóval rendelkezik, ami lehetővé teszi, hogy a kefe - a körbefutás során a farrésznél - levegővezérléssel a jármű után "nyúljon". A mozgás lefutás miatt az első kefe, az első keret hátoldalára, míg a második kefe a második keret frontoldalára kerül rögzítésre.

Körkörös mosókefe-rendszer, ahol a 2 kefe a Hybridtechnik keretrendszer frontoldalára kerül felszerelésre
A körkörös mosókeféket, mint a nagyteljesítményű mosóutca központi elemeit a COMPCT-HYBRID keret-rendszer frontoldalára is rögzíthetjük. Mindkét frontoldalra szerelt, átlapoló mosást végző, függőleges kefe eléri a jármű front-, oldalsó- és farrészét, a rugalmas kefekarok körkörös mozgása következtében.

Keresztirányban vagy hosszirányban mozgó szárító-törlő rendszerek
Mindkettő gond nélkül beépíthető a COMPCT-HYBRID keret-rendszerbe.A lelógó mozgó textilcsíkok elérik az autó motorháztetejét, a tetejét, a szélvédőjét, az ablakait és a csomagtartóját. A sorba rendezett textilcsíkok vagy keresztirányba vagy - alternatívaként - hosszirányba mozognak. A szárító-törlő portál frontoldalára opcióként polirozóanyag szóró berendezést is fel lehet rakni.

Kontúrmosó-berendezés VAN-KONTEX-HYBRID, 2 db 1.900 mm magas kefével
Ez a kefepár a jármű sárvédő felületeit és az oldalát mossa le. A mosási magasság 1.900 mm, de ezen a magasságon belül a kefe profilja változik. A kefepár alkalmas oldalpolírózó berendezésként is a polírozó zónában.
A kontúrmosó- berendezés létezik ugyanebben a műszaki kivitelben, de kisebb mosási magassággal és nem profilozott kefével, mint:

Kontúrmosó-berendezés KONTEX-HYBRID, 2 db 1.100 mm magas kefével (súlypont: az autó alsó fele)

Kontúrmosó-berendezés MINI-KONTEX-HYBRID, 2 db 500 mm magas kefével (súlypont: Küszöbök)

Hidraulikus kefetengely-hajtás koncepciója

Ahhoz, hogy a kefetengelyeket hidraulikusan tudjuk meghajtani, szükségünk van egy központi ellátó-aggregátra, amely a hidraulikus olaj körforgását biztosítja. Ennél a központi ellátóaggregátnál jön képbe a CHRIST "hidraulika-állomás". Egy központi meghajtómotor vezérli a hidraulika- állomáson található három darab hidraulikus szivattyút (Hydraulik "Banks") 1darab hidraulikus szivattyú 1 darab hidraulika kört tud ellátni. A hidraulika olajat az előremenő és visszatérő vezetékekben a hidraulikus szivattyúk tartják körforgásban. 1 darab CHRIST hidraulika-állomás ezáltal 3 db hidraulika kört tud ellátni. A hidraulikus szivattyú üzemi nyomásának ellenőrzését közvetlen a hidraulika állomás végzi.

A hidraulikusan hajtott kefetengelyek fordulatszáma a mosókefe anyagától függően tetszés szerint állítható. Mivel egy CHRIST hidraulika-állomás 3 db hidraulika kört tud ellátni, ezért a mosóutca ellátandó hidraulika köreinek számát ennek megfelelően kell kiválasztani. A hidraulika állomásokat egyenként és helykímélő módon, mind a technikai helységben, mind a mosóutca csarnokában elhelyezhető.

Elektromos kefetengely-hajtás koncepciója
Az elektromos kefehajtás esetén, kefénként egy frekvenciaváltó kerül beépítésre a vezérlőszekrénybe. Ennek segítségével a kefe fordulatszáma, a mosási funkciónak és a mosókefe anyagának megfelelően tetszés szerint beállítható.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését,

kérem vegye fel velünk a kapcsolatot:

Telefon: + 36 28-545-420
Mobil: + 36 20 320-0626
Telefax: + 36 28-545-421
e-mail: admin(at)christall.hu

Elérhetőség

Lépjen velünk kapcsolatba most!

+36 28 545 420

Érintkezés:
Telefon: + 36 28-545-420
Mobil: + 36 20 320-0626
Telefax: + 36 28-545-421
e-mail: admin(at)christall.hu 

Newsletter

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és találja meg a legfrissebb híreket!