The Real Car Wash Factory
Startpagina Ι Sitemap Ι Contact Ι  Extranet |  CIS | 

Chronologie

De chronologie van SVG Superwash Waschanlagen GmbH

1978
SVG Superwash Waschanlagen GmbH wordt door de heer Röleke opgericht als dochteronderneming van SVG Bremen e.G. De eerste volautomatische hogedrukwasinstallatie voor bedrijfsvoertuigen met een cabine wordt bij SVG-Autohof in Bremen in gebruik genomen. In datzelfde jaar heeft SVG Superwash een stand op de IAA in Frankfurt als fabrikant van wasinstallaties voor bedrijfsvoertuigen.

1983
De eerste drive-inwasinstallaties worden door SVG Superwash ontwikkeld. Deze installaties worden nog steeds gebruikt bij gerenommeerde vervoerbedrijven in het binnen- en buitenland.

1986
De eerste treinwasinstallatie wordt bij een vervoerbedrijf in Düren opgeleverd en in gebruik genomen.

1989
De wasinstallaties voor bedrijfsvoertuigen worden vanaf 1989 enkel nog in roestvrij staal geleverd en gemaakt.

1995
Het bedrijf heeft inmiddels 18 medewerkers.

1998
SVG Superwash wordt overgenomen door de het bedrijf Renken.

2000
Otto Christ AG neemt SVG Superwash Waschanlagen GmbH over. Het wordt een volledige dochteronderneming binnen de Christ groep.

2001
Met de C2100 en C400 wordt een nieuwe lijn wasinstallaties gelanceerd.

2002
Met de TRAIN WASH C1000SOA, C2100SOA, C6000SOA en C7000SOA wordt op het gebied van tram- en treinwasinstallaties een compleet assortiment voor het wassen van spoortvoertuigen gelanceerd.

2004
Als eerste fabrikant presenteert SVG Superwash de C6000, een wasinstallatie met 5 borstels voor bedrijfsvoertuigen, een machinetechniek waarbij voertuigen zowel stationair, halfstationair als volautomatisch kunnen worden gewassen. Deze machinetechniek is nog steeds de rendabelste techniek voor grote bedrijven met een veel voertuigen.  

2006
De nieuwe stationaire buswasinstallaties „ECOBUS“ en „ECOBUS DURA“ worden in het assortiment opgenomen. SVG Superwash ontwikkelt en levert de eerste wasinstallatie voor campers op in Duitsland

2007
Met de machines MAGNUM, MAGNUM DURA, MAGNUM 5 lanceert SVG Superwash een geheel nieuwe lijn wasinstallaties. SVG Superwash/Otto Christ AG krijgt de status van marktleider in Europa op het gebied van het wassen van bedrijfs- en spoorvoertuigen.

2008
De productiecapaciteit wordt zo goed als verdubbeld door de bouw van een nieuwe productiehal en een nieuw kantoorcomplex.

Op de IAA in Hannover wordt met de „TAURUS“, een wasinstallatie voor bedrijfsvoertuigen, een nieuwe machinetechniek gepresenteerd.

2009
SVG Superwash levert bij MAN in München de „MAGNUM“ C5000, een wasinstallatie voor bedrijfsvoertuigen met een - nog steeds - unieke hogedruktechniek (JETSTREAM) op.

Contact

Neem nu contact met ons op!

Ma – Vr08:30-17:00


Tel: +31-13-543 54 33

Newsletter

Meld u aan voor de nieuwsbrief en u krijgt als eeerste het laatste nieuws!